Увага! Ботулізм!

Версія для друкуВерсія для друку

За результатами аналізу оперативних повідомлень Держпродспоживслужби України з початку поточного року відмічається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості випадків захворювання, які пов’язані із вживанням рибної продукції, зокрема, промислового виробництва. Так, за результатами проведеного розслідування обігу рибопродукції (лящ холодного копчення ваговий), споживання якої спричинило захворювання на ботулізм жительки Чернігівської області, встановлено, що дана рибна продукція була придбана в магазині «Велмарт» м. Чернігів. Продукція цієї ж партії також надійшла і до магазину  «Велмарт» за адресою м. Полтава, вул. Ковпака, 26 в.

З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм, особливо в літній період, знову нагадуємо, що слід відмовитись від вживання в’яленої, солоної, копченої риби (особливо домашнього виготовлення), від консервованих грибів, м’яса, риби, якщо банки піддуті та при відкритті їх відмічається наявність газів. Слід пам’ятати, що вказана продукція, особливо придбана на стихійних ринках, може спричинити інфекційне захворювання, що загрожує здоров’ю та життю людини. Ваше здоров’я в Ваших руках!

 

Харченко Н.В.              заступник начальника Котелевського районного

                                       управління Головного управління 

                                       Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

Карпенко О.П.              лікар із загальної гігієни Котелевського районного

                                       управління Головного управління 

                                       Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

Наверх ↑